Home »

On the move!


Verhuisbedrijf van Haarlem schonk ons 3 dozen vol miniatuur vrachtwagens, waar we erg blij mee zijn. Tijdens de laatste uitgifte zijn er al veel meegenomen; ze zin in goede aarde gevallen bij de kinderen. Daarnaast zijn we erg blij met het aanbod om met korting verhuisdozen aan te schaffen voor tijdens de NL-Doet dag op 11 maart 2017. Tijdens deze jaarlijkse vrijwilligersdag zal er weer speelgoed ingezameld worden. En gaat een grote groep vrijwilligers aan de slag om speelgoed uit te […]

Kinderen voor kinderen


Wat worden wij blij als kinderen, scholen en kinderdagverblijven zich inzetten voor leeftijdsgenootjes. Afgelopen weken mochten we van verschillende groepen kinderen een prachtige bijdrage in ontvangst nemen. Scholen OBS de Willispoort uit Wilnis, de Hummelingschool uit Hilversum, De Twaalfruiters, kinderopvang de Kameleon en kinderdagverblijf de Tovertuin, allen uit Vleuten. Zij hadden allemaal speelgoed ingezameld bij de Speelgoedbank gebracht.

Dank u Sinterklaasjes!


Met veel plezier kijken we terug op de voorbereidingen van het Sinterklaasfeest 2016 voor de voedselbanken Utrecht. De ruim 300 cadeautjes die we beschikbaar konden stellen voor alle kindjes waren niet mogelijk zonder de volgende mensen en bedrijven:   BASF Rabobank Utrecht, Velux Dakramen Tempoteam (Anouk Pondman), De oudercommissie van kinderopvang Partou, Anouk Brinkman – van Soest, Human Capital Groep; Willy Merkel Bach-Vervest Jeugdgezondheidszorg van gemeente Utrecht Blendut Terwijde en alle andere vrijwilligers en betrokkenen die zich hiervoor hebben ingezet.

Ieder kind zou toch op de fiets naar school moeten kunnen


De eerste uitgifte na de zomer was het een gezellige en drukke dag. Maar liefst 60 kinderen bezochten de Speelgoedbank. Gelukkig werden er waterijsjes uitgedeeld en was er volop te knutselen, waardoor het wachten minder erg was. Komend najaar is de Speelgoedbank opnieuw op zoek naar (kinder)fietsen. Is uw kind toe aan een andere fiets dit schooljaar? U maakt ons heel blij met de oude!

Fantastisch 5 jarig jubileumfeest


Zaterdag 4 juni was het groot feest. De Speelgoedbank bestond 5 jaar en dat hebben we gevierd. Samen met 150 kinderen die bij ons komen, hun ouders, de Burgemeester en heel veel vrijwilligers. Wij hebben genoten van deze geweldige dag en willen iedereen bedanken voor alle hulp, de gezelligheid en de vrolijke gezichten. Lees ook het artikel in de Brug over ons jubileumfeest.

Oproep: wie hangt de slingers op bij ons jubileumfeest?


Dit jaar bestaat de Speelgoedbank in de Meern 5 jaar. Dat gaan we vieren! In juni, samen met de kinderen die bij ons komen. Een feest voor gezinnen waarbij een dagje uit niet zomaar vanzelfsprekend is. Een aantal activiteiten die we de kinderen kunnen aanbieden is door de fantastische hulp van sponsoren en betrokkenen al geregeld. Zo is er een springkussen, een waar circus, een heftruck-parcours, kunnen kinderen zich laten schminken, worden er sieraden gemaakt en bestaat te mogelijkheid om […]

Toffe Valentijnsactie Sint Bonifatiusschool


Kinderen van de basisschool Sint Bonifatius in Haarzuilens hebben in het kader van Valentijnsdag kratten vol speelgoed ingezameld. Een actie om verliefd op te worden.

Jumpen met Jumping Joe


De Speelgoedbank bestaat vijf jaar! En samen met de kinderen die bij ons komen gaan we dit vieren. De voorbereidingen voor het jubileum zijn in volle gang, en het programma krijgt langzaam vorm. Onder andere Jumping Joe maakt hier onderdeel van uit. Deze aanbieder van springkussens in de omgeving van Amersfoort en Utrecht sponsort namelijk een springkussen waarop kinderen zich lekker op kunnen uitleven. Hartelijk dank! Voor meer informatie over Jumping Joe kijk op hun Facebookpagina.  

Leerlingen werkplaats Bilthoven echte kanjers!


Net als vorig jaar hebben leerlingen van de Werkplaats in Bilthoven een grote hoeveelheid speelgoed ingezameld voor de Speelgoedbank. Wat een geweldig initiatief. Wij mochten dit speelgoed onlangs in ontvangst nemen en inmiddels pronkt het in onze winkel. Alle leerlingen bedankt voor jullie geweldige inzet!

Racen en sjezen dankzij National Instruments!


De droom van ieder kind (en stiekem ook van menig volwassene); lekker scheuren met autootjes. Dat kan nu dankzij National Instruments uit Woerden. Zij schonken maar liefst 50 racebanen aan de Speelgoedbank. Wegens een verbouwing moesten zij plaatsmaken en mochten wij dit geweldige geschenk in ontvangst nemen!