Speelgoedbank de Meern eerste goede doel van U voor Utreg

Foto U voor Utreg

Utrecht is sinds afgelopen woensdag een bijzondere bezienswaardigheid rijker: de ‘U voor Utreg’. Deze U is maar liefst 4 meter groot en bestaat uit 3 losse U’s. De achterste 2 hebben de kenmerkende Utrechtse kleuren rood en wit, de voorste U is transparant. De U is niet zomaar een U, maar heeft een maatschappelijk functie.

Afhankelijk van het actuele project of het aan de U gekoppelde goede doel kunnen Utrechters verhalen of spullen in de transparante U doneren. Op dit moment staat de U van Utreg op de Neude, Wesley Sneijer had de eer deze op woensdag feestelijk te openen. De U voor Utreg is een project van Utrechter Daan Maasson.

Sportspullen doneren

Speelgoedbank de Meern heeft de primeur en is als eerste goede doel aan de U voor Utreg gekoppeld. Hier zijn we natuurlijk super blij mee! Op dit moment worden sportspullen ingezameld. U kunt deze doneren in de bibliotheek op de Neude en ook op de oude locatie van Broese aan de Oudegracht. Met deze spullen wordt de U langzaam gevuld. Doneren kan nog tot en met 19 september. Daarna worden ze aan de Speelgoedbank gedoneerd. We zullen alle spullen vervolgens onder Utrechters verdelen.

Na 19 september krijgen de letters een nieuwe plek in stad en wordt deze gekoppeld aan een nieuw project of goed doel in de stad. Kijk voor meer informatie over de U voor Utreg op https://uvoorutreg.nl/.